06.10.2016
0
0

Kalkan'ın İklimi

Akdeniz’in muhteşem doğası içinde yer alan Kalkan, iklimi ile ön plana çıkmaktadır. Kalkan’da hava yılın neredeyse 300 günü güneşlidir. Ayrıca coğrafi yapısı gereği ılıman bir iklim tipine sahiptir. Kalkan’da hava yılın her mevsimi ılık diyebiliriz. Yazları sıcak ve kurak olan havası, kışın yağışlı ve parçalı bulutlu geçmektedir. Bu sayede yıl içerisinde sıcaklık ortalama 6 derece ile 34 derece arasında değişmektedir. Kalkan’da deniz, genel olarak sıcak olsa da insanlar Nisan ayının ilk haftalarında denize girmeye başlamaktadır.

Nisan ayından itibaren yaz sezonu açılmaktadır. Bu nedenle planlarınıza Nisan ayı itibariyle başlayabilirsiniz. Kalkan’da Nisan ayından Kasım ayına kadar 6 ay boyunca dilediğiniz gibi denize girebilir ve tatilinizin keyfini çıkartabilirsiniz. Birçok aktiviteye imkan sunan Kalkan’da gün boyu vakit geçirdikten sonra akşamında kiralık villanızda eşsiz manzaralı gün batımını seyredebilirsiniz. Kalkan’ın en güzel yerlerine konumlandırılan kiralık villalarımız sayesinde tatil tercihinize göre en uygun seçimi yapıp tatilinizi verimli bir şekilde geçirebilirsiniz.

Kalkan’a Ne Zaman Gidilir?

Genel olarak yıl boyu güneşli olan Kalkan’a istediğiniz mevsimde gidebilirsiniz. Nisan ayından itibariyle başlayan yaz sezonunda deniz kum ve güneşin tadını çıkartabilirsiniz. Kalkan, son zamanlarda kış tatilcileri tarafından da sıklıkla tercih edilmeye başlamıştır. Bunun en büyük nedeni ise ısıtmalı havuzlu villalarımızda yılın her günü havuz keyfi yapılabilmesidir.

Kalkan’a yazın gelmeniz durumunda su sporları yapıp aileniz ve sevdikleriniz ile eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Kış aylarında ise villanızın ısıtmalı havuzu ve jakuzisinde vakit geçirerek kış ayında da suyun tadını çıkartabilirsiniz. Böylelikle Kalkan’da yaz kış fark etmeksizin dilediğiniz gibi tatil geçirebilirsiniz.

Kalkan’da Neler Yapılabilir?

Kalkan, ufak bir tatil kasabası olsa da birçok aktivite yapılabilmektedir. Bu aktivitelerin ilk başında denize girmek gelmektedir. Akdeniz’in berrak suyunda eşsiz ve dünyaca ünlü sahillerinde suyun ve güneşin tadını çıkartabilirsiniz. Ayrıca dünyaca ünlü olan Patara Plajı’nda yürüyüş yapabilirsiniz. Bunların dışında Limanağzı, Fırnaz Koyu ve Mavi Mağarayı ziyaret edip eşsiz güzellikleri görebilirsiniz.

Kalkan sadece doğal güzellikleri ile ön plana çıkan bir tatil beldesi değildir. Ayrıca üç bin yıllık Likya uygarlığına ev sahipliği yapmıştır. Kalkan tatilinizde Letoon, Xanthos ve Simena antik kentlerini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca zaman içerisinde depremlerle sular altında kalan antik kentlere dalış yaparak tatilinize heyecan katabilirsiniz.

Hepsine ek olarak yapacağınız tekne turları ile denizin ve doğanın birleşmesine tanıklık edebilirsiniz. Batık antik kentleri ziyaret edip 5 adalarda turlar atabilirsiniz. Ayrıca yapacağınız tekne turlarında Yunanistan’ın Meis adasını gezerek farklı kültürleri öğrenme şansını da yakalayabilirsiniz.

Kalkan’da Kış Tatili

Kış tatilini yaz tatili göre daha az tercih edilse de kış mevsimi ve tatili için bir çok sebep bulunmaktadır. Bunlardan en belirgin olan kış mevsiminde villalar ve restoranlardaki yoğunluk azaldığı için tatil daha ekonomik bir hale gelmektedir. Ayrıca yazın turist akını yüzünden oluşan kalabalıktan dolayı rahatsız olan tatilciler kış tatilini tercih etmektedir. Kışın birçok lokanta ve mekanlar daha sakin olduğu için kış ayında kaliteli bir hizmet alabilirsiniz.

Birçok tatilci tarafından yaz ayında tercih edilse de Kalkan kış tatili içinde ziyaret edilebilecek bir konumdadır. Kalkan iklimi sayesinde kışları serin ve ılıman bir şekilde geçirip kiralık villanızda jakuzi keyfi yapabilirsiniz. Ayrıca özel ısıtmalı havuzunuzda aileniz ile kış ayında da havuzun keyfini çıkartabilirsiniz. Kış Tatili, tatilini hem daha uygun fiyatlara ve hem de daha az kalabalık içerisinde geçirmek isteyen tatilciler için en uygun seçenek olmaktadır.

© Copyright 2020 Villa Gezegeni Kiralık Villa | Tüm Hakları Saklıdır...
WhatsAppBizi Arayın!Giriş Yap
Yardım mı gerekli? Canlı görüşelim!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Saati :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış