14.12.2016
0
0

MAVİ MAĞARA

Kaş – Kalkan arasında deniz kıyısında olan eşsiz Mavi Mağara, Kaş’a 18 km Kalkan’a ise 6 km uzaklıkta olup, Kaputaş Plajı yakınlarındadır. Mavi Mağara 50 metre uzunluğunda, 40 metre genişliğinde ve 15 metre yüksekliğindedir. Jeolojik dönemde deniz gelgitlerinin ve rüzgarların oluşturduğu doğal yapıda bir mağaradır. Mağaraya giriş tek yönden mevcuttur. Mağaranın herhangi bir çıkış noktası bulunmamaktadır. Eskiden fok balıklarının yaşadığı düşünülmektedir.

İlk olarak 1972 yılında Jeolog Dr. Temuçin Aygen tarafından bulunmuştur. Fakat Mavi Mağara ismini almasının nedeni güneş ışınlarının mağaranın içine denizin dibinden yansıyarak, içeride mavi parlak fosforesson rengi meydana getirmesidir. Bu maviliği güneş ışınlarına ek olarak deniz yosunları da katmaktadır. İçeride eşsiz bir görüntü oluşturan bu ışıklar her yıl yüzlerce turist ve tatilciyi kendine çekmektedir.

Mavi Mağara

İçerisinde farklı odacıklar ve kanallar bulunduran Mavi Mağara, iç ve dış galeriler olarak ikiye ayrılmıştır. İsmini denizden yansıyan güneş ışınlarından alan mağaranın iç galerileri neredeyse tamamen karanlıktır. Aynı zamanda Mavi Mağara galerileri yumuşak mercanlar ve zengin canlı çeşitliliği ile dikkat çekmektedir. Yaz ve Kış dönemine bağlı olarak galeri içerisinde karides sürüleri gözlemlenebilmektedir. Ayrıca mağaranın derinlik seviyesi ve yapısı dalışa imkan sağlamaktadır.

Mavi Mağara geçmiş yıllarda fok balıklarına ev sahipliği yapsa da günümüzde çokça turist ağırlamaktadır. Tekneler ile girilen ufak kısımda kafanızı eğmeniz gerekmektedir. Ufak aralıktan mağaraya girdikten sonra adeta farklı bir dünyaya geçiş yapmış gibi hissedeceksiniz. Denize vuran güneş ışınları Mavi Mağara içinde fosforlu bir tona bürünüp etkileyici bir görüntü yaratmaktadır. Suyun güzelliği ve berraklığı eşsiz bir haldedir.

İnanılmaz güzellikte olan suyu, dalış için de güzel bir seçimdir. İçerisinde bulunan havuz gibi yapısı sayesinde dalış yapmayı kolaylaştırmaktadır. Eğer siz de bu eşsiz güzelliği ziyaret ettiğinizde dalış yapmak isterseniz Mavi Mağara size bu imkanı sağlamaktadır. Her gün yüzlerce ziyaretçi mağarayı ziyaret edip, dalış yapmak için gelmektedir.

Mavi Mağara’ya Ulaşım

Mavi Mağara’ya gitmenin tek yolu deniz yoludur. Tekne turları ile gidilen mağaraya Meis limanından kalkan tekneler ile 15 dakikada ulaşabilirsiniz. Ayrıca mağaraya kendi kiraladığınız tekneler ile de ulaşabilirsiniz.

© Copyright 2020 Villa Gezegeni Kiralık Villa | Tüm Hakları Saklıdır...
WhatsAppBizi Arayın!Giriş Yap
Yardım mı gerekli? Canlı görüşelim!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Saati :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış