14.12.2016
0
0

SİMENA (KALEKÖY) ANTİK KENTİ

Simena Antik Kenti şuan ki adıyla Kaleköy, Likya Birliğinde Demre’ye bağlı bir yarım adadır. Kaleköy’e ulaşım deniz yolundan yapılmaktadır. Türkiye’nin sadece denizden ulaşılabilen nadir yerleşimlerinden biridir ve birinci derece sit alanı olan köyde yerleşim ve yapılaşma kontrol altında tutulmaktadır. Akdeniz’in pırıl pırıl denizi ve içinde yüzlerce tarihe sahip olan Simena Antik Kenti içerisine araç girmeyen patika yolları ve dar sokakları ile meşhurdur. Ayrıca Simena Jeimiussa (Uçağız), Aperlai (Sıcak) iskelesi, Akvaryum Koyu, Gökkaya Koyunu da içine alan bölgenin genel adıdır. Adanın antik çağlardan kalan eserler depremler nedeniyle kısmen suya gömülmüştür.

Simena Antik Kentinde Neler Yapılabilir?

Simena Antik Kenti’nde ufak bir yapı da olsa içerisinde pek çok tarihi yer ve gezilecek alan bulunmaktadır. Dar sokakları ve ince patika yolları sayesinde köy içerisinde turlar atıp, dar sokaklarda bulunan dükkanlardan alışveriş yapabilirsiniz. Ayrıca köyde bulunan Simena Kalesi’ni ziyaret edip, köyde bulunan surları görebilirsiniz. Hepsine ek olarak köy içinde bulunan sarnıçları, hamam kalıntılarını ve lahitleri de görmek mümkündür. Köyün yüksek kesimlerine doğru nekropol ve denizde ise su altı kalıntılarını görmek mümkündür.

Simena Kalesi

Simena Kalesi sahilden 300 metre yüksekte geniş bir alana yapılmıştır. Stratejik olarak önemli konumda bulunan kale, doğal kayaya oyularak inşa edilmiştir. Kale içerisinde 7 basamak oturma sıralı ve 300 kişi kapasitesi ile Simena’nın önemli kalıntılarından biri olan tiyatro bulunmaktadır. Geniş bir alana yapılan kale içinde lahit mezarlar da bulunmaktadır.

Kalenin kuzey kesimlerinde ise Likya dönemlerinden kalma antik mezarlar bulunmaktadır. Kaya mezarlarının üstünde Roma dönemlerine ait surlar mevcuttur. Ayrıca kalede sarnıçlar ve sırasıyla tapınak, kilise ve cami olarak kullanılmış dini yapıların izleri bulunmaktadır. Kale içerisinde üç ayrı döneme ait izleri görmek mümkündür. Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinin izlerini taşıyan kalenin M.Ö. 400 yılında yapıldığı tahmin edilmektedir.

Simena Antik Kenti’ne Ulaşım

Kaleköy’e ulaşım deniz ve patika yolu üzerinden sağlanmaktadır. Köye düzenlenen tekne seferleri sayesinde köye ulaşım sağlayabilirsiniz. Kaş limanından kalkan tekne turları sayesinde hem su altı eserleri görebilir hem de kente ulaşabilirsiniz. Ayrıca aracınız ile kente ulaşım için öncelikle Kaş’tan 40 dakika uzaklıkta olan Uçağız köyüne ulaşmalısınız. Ardından 3 kilometrelik bir mesafeden sonra aracınızı bırakıp patika yoldan kente ulaşabilirsiniz.

Simena Antik Kenti’ne Giriş Ücreti

Simena Antik Kenti’ne giriş ücreti 17.5 TL olarak belirlenmiştir. Kent Kültür ve Turizm Bakanlığı koruması altında olduğu için kentin giriş ücretleri bakanlık tarafından belirlenmektedir. Ancak müze kartına sahipseniz yılda 2 defa ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Yaz Dönemi Ziyaret Saatleri

Yaz dönemi 1 Nisan ile 1 Ekim tarihleri arasını kapsamaktadır. 08:00 – 19:00 saatleri arasında ziyaretçi kabul etmektedir.

Kış Dönemi Ziyaret Saatleri

Kış dönemi 1 Ekim ile 1 Nisan tarihleri arasına kapsamaktadır. 08:00 – 20:00 saatleri arasında ziyaretçi kabul etmektedir.

© Copyright 2020 Villa Gezegeni Kiralık Villa | Tüm Hakları Saklıdır...
WhatsAppBizi Arayın!Giriş Yap
Yardım mı gerekli? Canlı görüşelim!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Saati :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış