14.12.2016
0
0

GÜVERCİNLİK DENİZ MAĞARASI

Kalkan’ın en popüler mağaralarından biri olan Güvercinlik Deniz Mağarası her yıl yüzlerce ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Böylelikle Kalkan, son zamanlarda villa kiralama ve çeşitli kültürel yapıları ile daha da ön plana çıkmaktadır. Tarihi Likya medeniyetlerinin de kalıntılarını bulunduran Kalkan, mavi denizi ve altın rengi plajları ile son zamanlarda tatilcilerin ilk durağı haline gelmiştir. Kalkan’a tatil yapmaya gelen misafirler Kalkan’ın el değmemiş eşsiz güzelliklerini ziyaret edip, rüya gibi bir tatil yaşamak istemektedirler.

İçerisinde pek çok tarihi yapı ve mağara bulunduran Kalkan, her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Kalkan içerisinde artan arkeolojik kazılar ve son dönemlerde artan mağara turizmi ile bir çok mağaranın ve tarihi eserlerin keşfi sağlanmıştır. Bu sayede Kalkan’a gelen ziyaretçiler deniz ve kumun yanında bu tarz tarihi yerleri de ziyaret edebilmektedir. Keşfedilen mağaralar Kalkan’da görülmeye değer yerler arasına girebilmektedir. Bu mağaralardan en popüler olanları Mavi Mağara ve Güvercinlik Deniz Mağarası olup, her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Kalkan’da popüler mağaralardan olan Güvercinlik Deniz Mağarası, diğer mağaralara göre daha geniş bir yapıda bulunmaktadır. Bazı kaynaklara göre mağaranın 85 metre uzunluğa ve 55 metre derinliğe sahip olduğu belirtilmektedir. Güvercinlik Deniz Mağarası ismini içerisindeki yabani güvercinlerden almaktadır. Her sene yüzlerce yabani güvercin mağara içerisinde yuva yaparak mağara içerisindeki ekolojik hayatlarını sürdürmektedir. Mağara içinde 35 derecelik bir eğim mevcuttur. Mağara içerisindeki küçük bir yer altı deresi bulunmaktadır. Bu ufak dere depremlerin oluşturduğu çıkıntıdan denize akmaktadır.

Güvercinlik İni Mağarası

Güvercinlik Mağarası’na 100 metre uzaklıkta Güvercin İni Mağarası bulunmaktadır. Bu mağara Güvercinlik mağarasına göre ufak ve dar yapılı bir yapıdadır. Mağara yaklaşık 40 metre uzunlukta ve dar bir tavan yapısına sahiptir. Güvercin İni Mağarası Kalkan’a 2 kilometre mesafede bulunmaktadır.

Mavi Mağara

Mavi Mağara 1972 yılında Jeolog Dr. Temuçin Aygen tarafından bulunmuştur. 40 metre genişliğinde ve 50 metre uzunluğa sahip olan Mavi Mağara 15 metre yüksekliğe sahiptir. Güneş ışınlarının içeriye denizden vurduğu için mağara içerisinde mavi fosforesan bir renk oluşturmaktadır. Eski yıllarda mağarada fok balıklarının da yaşadığı bilinmektedir. Mavi Mağara'ya tek bir giriş yolu bulunmaktadır. Ayrıca mağara içinde iç ve dış galeriler bulunmaktadır.

Güvercinlik Mağarası’na Nasıl Gidilir?

Güvercinlik Mağarası’na ulaşmak için ilk olarak Kalkan’a gelmeniz gerekmektedir. Kalkan merkezden kalkan otobüsler sahile ulaşmanızı sağlayacaktır. Sahil kenarından ise mağaralara seferler düzenlenmektedir. Bu seferler ile mağaralara kolayca ulaşabilirsiniz. Böylelikle aileniz ve sevdiklerinizle eşsiz güzellikte olan bu mağaraları ziyaret edebilirsiniz.

© Copyright 2020 Villa Gezegeni Kiralık Villa | Tüm Hakları Saklıdır...
WhatsAppBizi Arayın!Giriş Yap
Yardım mı gerekli? Canlı görüşelim!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Saati :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış