01.12.2016
0
0

ANTIPHELLOS (KAŞ) ANTİK ŞEHRİ

Antiphellos, Antalya’nın Kaş bölgesinde bulunan antik bir kenttir. Antiphellos M.Ö. IV. yüzyılda küçük bir yerleşim yeri olup, Phellos kentinin limanı olarak bulunmaktaydı. Şehir, bölge ormanlarından elde edilen sedir ağaçlarından ve sünger ticaretinden gelişerek Phellos’un limanı olmaktan çıkmıştır. Kısa sürede de kendini idare edebilen zengin bir şehir haline gelmiştir.

Antiphellos Antik Şehri’nde mutlaka görülmesi gereken yerleri aşağıda sizin için listeledik. Günümüze kadar ulaşan bu antik şehri gelin birlikte inceleyelim.

Kaş Antik Tiyatrosu

Antiphellos Antik Şehri’nde bulunan Kaş Antik Tiyatrosu şüphesiz kentin en önemli eserlerinin başında gelmektedir. Günümüze kadar ulaşan bu yapı, Anadolu’da denize dönük inşa edilen birkaç tiyatrodan biridir. Helenistik dönemde inşa edilen tiyatro, tiyatro oyunlarının haricinde o dönemde yaşayan halkın zaman geçirebileceği bir yapıda inşa edilmiştir. Kaş Antik Tiyatrosu’ndan bahsederken elbette eşsiz manzarasından da bahsetmemiz gerekiyor. Gün boyu görebileceğiz bu manzara, akşam olduğunda keyifle gün batımını izleyebileceğiniz harika bir ortama dönüşüyor. Eğer yolunuz Kaş’a düşerse hem antik tiyatroyu hem de bu eşsiz manzarayı görmeden gitmemenizi öneriyoruz.

Kaş Antik Tiyatrosu’na giriş ücretli mi?

Kaş Antik Tiyatrosu’na giriş ücretsizdir. Eğer siz de günümüze kadar ulaşan eşsiz manzaralı bu tarihi yapıyı ziyaret etmek isterseniz hiçbir ücret ödemeden giriş yapıp, dilediğiniz gibi vakit geçirebilirsiniz.

Kaş Antik Tiyatrosu Ziyaret Saatleri

Kaş Antik Tiyatrosu’nun herhangi bir ziyaret saati bulunmamaktadır. Bu sayede hafta içi veya hafta sonu fark etmeksizin dilediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz. Üstelik Kaş Antik Tiyatro’suna ücretsiz bir şekilde giriş yapabilir, bu tarihi yapıları gönül rahatlığı ile gezebilirsiniz.

Antiphellos Kral Mezarı

Antiphellos Kral Mezarı

Antiphellos Antik Kenti’nden günümüze ulaşan eserlerden biri de Kral Mezarı olarak adlandırılan likya yazıtlı anıt mezardır. Uzun Çarşı’nın girişinde bulunan Kral Mezarının aslında bir krala ait olup olunmadığı bilinmiyor. Ancak lahitte bulunan aslan figürleri bu mezarın bir krala ait olabileceğini düşündürmektedir. Antiphellos Antik Kenti’ne geldiğinizde günümüze kadar ulaşan bu yapıyı da mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Antiphellos Antik Kenti’nde günümüze kadar ulaşan birkaç lahit daha bulunmaktadır. Bu lahitleri ve lahit kapaklarını şehrin çeşitli yerlerinde rahatlıkla görebilirsiniz. Antiphellos Antik Kenti’nde yer alan yapılar yürüme mesafesinde olup, yürüyerek bu antik kenti rahatlıkla gezebilirsiniz.

© Copyright 2020 Villa Gezegeni Kiralık Villa | Tüm Hakları Saklıdır...
WhatsAppBizi Arayın!Giriş Yap
Yardım mı gerekli? Canlı görüşelim!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Saati :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış