01.10.2016
0
0

İslamlar Köyü Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İslamlar Köyü, Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Kalkan mahallesine yaklaşık altı kilometre mesafede bulunun bir köydür. İslamlar köyü doğası ve güzelliği ile birlikte tarihi bölgeleri ile de tatilcilerin uğrak yeri olmuştur. Üç yüz yıllık bir tarihe sahip olan İslamlar Köyü’nün isminin hikayesi şudur. Mahalleye yerleşen İslam Bey adında Arap asıllı bir çobanla mahallenin ilk olarak yerli halkı birlikte yaşamışlardır. Daha sonraları bir grup Arap’ın yerleşmesi ile köy nüfusu artmıştır. Mahallenin Akbel Mevkii’nde birçok Arap mezarlığı bulunması bunun kanıtıdır. Yoğun arap nufüsu mahallenin adının İslamlar olmasını sağlamıştır. Eski Yunanca ismi Bodamya’dır. İslamlar Köyü’nde Rumlarla Türkler uzun süre birlikte yaşamışlardır.

Mahallede üç yüz yıllık Rumlardan kalma su değirmeni bulunmaktadır. Mahallenin Bodamya Mevkii’nden Yeşilköy’ün Pavruka diye bilinen çayın geçtiği bölgelerde Rum halkı birçok su değirmeni kurmuştur. Fakat 1934’te Kaş ve Elmalı İslamlar olarak ikiye ayrılmıştır. Eskiden yazları, yayla İslamlar Köyü’nde (Elmalı-İslamlar), kışları ise sahil İslamlar Köyü’nde (Kaş-İslamlar) Yazlık-Kışlık olarak göçebe yaşamı sürdürmüşlerdir. Bu sebeple dağın yamacı birçok kaya mezarı ile doludur. Lahitler ise ne yazık ki dağınık şekilde görülür. Bezirgan Köyü ile İslamlar Köyü sınırındaki Göldağ Mevkii’nde birbiri ile bağlantılı muntazam işlemeli kaya mezarları bulunmaktadır.

İslamlar Köyü Kiralık Villa

İslamlar Köyü Kiralık Villa

İslamlar Köyü yüksek bir konumda olup, yemyeşil ormanları sayesinde temiz havaya sahip bir köydür. Bu sebeple son dönemlerde tatilciler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Şehir hayatından uzakta, ailenizle muhafazakar bir tatil yapmak istiyorsanız İslamlar Köyü’nde bulunan villalarımızı tercih edebilirsiniz. İslamlar Köyü’nde yeni evlenen çiftlerimizin balayı tatillerini geçirebilecekleri villalarımız da bulunmaktadır.

Villalarımızın tamamı çeşitli ihtiyaçlarınızı karşılar niteliktedir. Böylelikle ister muhafazakar ister çocuk havuzlu isterseniz de balayı villalarımızı tercih edebilirsiniz. Villalarımız havalimanı, şehir merkezi, deniz ve market gibi yerlere yakın olmasından dolayı günlük ihtiyaçlarınızı da kolayca karşılayabilirsiniz. İslamlar Köyü’nde bulunan villalarımızın erken rezervasyon fırsatları için kiralık villa sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İslamlar Köyü Gezilecek Yerler

Köy içerisinde bağlar, çam ormanları ve akarsular bulunmaktadır. Yerli halk restoranlar, alabalık çiftlikleri ve tereyağda kızartılmış keçi peyniri yiyebileceğiniz mekanlar açmıştır. Böylelikle köye gelen ziyaretçilerin doğal ortamda yemek yemeleri sağlanmaktadır. İslamlar köyü meşhur tarihi yerleri ve aynı zamanda doğal güzellikleri ile de oldukça dikkat çekmektedir. Çok merkezi bir yerde olmasa da aracınız ile çoğu yere kolayca ulaşabilmektesiniz. Köy içerisinde ilk olarak gezinti yaptığınızda özellikle karşınıza eski Rum su değirmenlerini çıkmaktadır. Yamaçlara doğru baktığınızda ise lahitleri görebilirsiniz. Kısa süreli araç yolculuğu ile daima serin ve gölge olan Saklıkent Kanyonu’nu da ziyaret edebilirsiniz. Dünyaca ünlü olan Likya Yolu Fethiye’den başlayıp Kaş’a kadar devam etmektedir. Böylelikle her yıl yabancı turistlerin akın ettiği Likya yürüyüş rotasını ziyaret etmeyi unutmayın.

İslamlar Köyüne Ulaşım

Kaş’a bağlı İslamlar Köyü’ne ulaşım için Kaş merkezden otuz yedi kilometrelik bir yolculuk sizleri beklemektedir. İslamlar Köyü fiziki yapısı gereği engebeli ve yokuşlu bir yapıya sahip olmakla beraber bol virajlı rampalı yollara sahiptir. İslamlar’a ulaşım asfalt yoldan sağlanmakta olup, 2016 yılında dökülen asfalt ulaşımı oldukça kolay bir hale getirmiştir. Sık ormanlarla kaplı bu yol İslamlar Köyü’nün içine doğru ilerledikçe çağlayan sular ile birlikte adeta cennetten bir köşeye girdiğinizi hissettirmektedir.

© Copyright 2020 Villa Gezegeni Kiralık Villa | Tüm Hakları Saklıdır...
WhatsAppBizi Arayın!Giriş Yap
Yardım mı gerekli? Canlı görüşelim!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Saati :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış