11.11.2018
0
0

Kum Tepesi

Antalya’nın ziyaret edilecek yerler saymakla bitmez. Bu mekanlar arasında yer alan Kum Tepesi, harika görüntüsüyle sizi adeta Sahra Çölü’nde tatile çıkmış hissiyatı vermektedir. Ayrıca turistler tarafından “Patara Sand Dunes” adıyla çokça bahsedilmektedir. Kum Tepeleri, eşsiz manzarası ve incecik kum taneleriyle, sakin bir ortam sunmaktadır. Ayrıca 2020 yılının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Patara yılı ilan edilmesi de bu güzel manzarayı daha fazla ön plana çıkartmıştır. Çölü andıran Kum Tepesi ile Patara, sahip olduğu doğal manzarası sayesinde ziyaretçilerinin tekrar gelmek isteyeceği mekanlar arasında yer almaktadır. Kum Tepeleri, sakinliği ve hafif esintisi ile kumların etrafında sizi farklı bir ruh haline sokacaktır.

Kum Tepeleri Nasıl Oluşmuştur?

Doğa’nın eşsiz işçiliği ile ortaya çıkan ve beyaz lüle taşlarıyla dolu olan Patara Kum Tepeleri kumların, dalgalar ve rüzgarlar yardımıyla sıkışıp sertleşmesiyle oluşmuştur. Bu altın rengindeki kum taneleri kumsalın orta kısımlarına doğru yoğunlaşmaktadır. Kum Tepeleri’nde rüzgarın estiği yöne giden altın rengi kum taneleri, doğası ve tarihiyle unutulmaz anılar elde edebilirsiniz. Ayrıca bu sert tabakalı kum tepeleri için, Güneybatı Devletleri argo bir terim olan “Slickrock” kelimesini kullanmaktadır. Örneklerine Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Zion National Park’ında sıkça rastlanmaktadır.

Kum Tepelerine Ne Zaman Gidebilirsiniz?

Akdeniz’in serin rüzgarı, sıcacık kumu ve eşsiz doğası… Hayali bile insanı ziyaret etmeye niyetlendiriyor. Patara’ya kış mevsimi hariç her mevsim aralığında ziyarete gelebilirsiniz. İlkbahar ve sonbahar mevsimleri arasında su sıcaklığı girmeye müsait olmaktadır. Bu mevsim aralığında Patara Plajı’nın sularına kendinizi bırakabilir veya antik kentin akıllara kazınacak yapılarını ziyarete gelebilirsiniz. Ayrıca çıplak ayaklarınızla Kum Tepesi’nde kumun tadını çıkartabilir, tatilinizi de mükemmelleştirebilirsiniz.

Kum Tepeleri Nerede ve Nasıl Gidebilirsiniz?

Patara Kum Tepeleri, Antalya’nın Kaş ilçesinde yer alan Gelemiş Köyü yakınlarında yer almaktadır. Ayrıca merkeze 43 kilometre uzaklıktaki Patara Antik Kenti ve 12 kilometre uzunluktaki Patara Plajı da yakınlarında konumlanmaktadır. Patara’ya Dalaman Havalimanı üzerinden de ulaşım yapılabilmektedir. Buradan da Kaş Otogara aktarma yapabilirsiniz. Ayrıca Kaş otogardan Patara’ya minibüsler de kalkmaktadır.

Antalya üzerinden buraya gelmek isterseniz Antalya – Patara arası yaklaşık olarak 3 saat sürmektedir. D330 karayolunu kullanarak ya da Kemer, Kumluca ve Kaş ilçelerinin sahilden geçen yolu takip ederek Patara’ya ulaşabilirsiniz. Kalkan’dan 15 dakikalık araba yolculuğu ile de bu manzarayı kendi gözlerinizle görmeniz mümkündür.

Kum Tepelerine Giriş Ücretli mi?

Kum Tepeleri’ni ziyaret ücretsizdir. Fakat yakınında bulunan Patara Antik Kenti ve Patara Plajı ücretlendirmeye sahiptir. Müze kartınız var ise hem antik kent hem de plaj için kullanabilirsiniz. Ayrıca antik kent için ödediğiniz ücret plaj için de geçerli olmaktadır. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın web sitesinde Patara Örenyeri’nin giriş ücreti 40 TL olarak belirlenmiştir.

Patara Antik Kenti Giriş Saatleri Nelerdir?

Patara Ören Yeri’ni yaz mevsiminde ziyaret saatleri 08.30 – 18.30 saatleri arasındadır. Kış döneminde ise 10.00 – 16.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Patara’da Konaklama Yapabileceğiniz Mekanlar

Antalya’nın Kaş ilçesinde eşsiz bir tatilin kapılarını aralamak isteyen siz ziyaretçiler LüksMuhafazakar ve Çocuk Havuzlu Kiralık Villalar ile tatilinizi mükemmelleştirebilirsiniz. Kiralık villalarımız hakkında daha fazla bilgi için Villa Gezegeni web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Patara’da En Çok Tercih Edilen Kiralık Villalar

  • Villa Defne (4 Kişilik, Balayı Villası, Isıtmalı Havuz, Korunaklı Havuz ve Jakuzi imkanı sunulmaktadır.)
  • Villa Akropol (6 Kişilik, Muhafazakar, Doğa İçerisinde, Deniz Manzaralı ve Jakuzi imkanı sunulmaktadır.)
  • Villa Yufen (2 Kişilik, Muhafazakar, Balayı Villası, Korunaklı Havuz ve Jakuzi imkanı sunulmaktadır.)
  • Villa Porto (2 Kişilik, Muhafazakar, Balayı Villası, Korunaklı Havuz imkanı sunulmaktadır.)
  • Villa Almon (4 Kişilik, Muhafazakar, Isıtmalı Havuz, Korunaklı Havuz ve Jakuzi imkanı sunulmaktadır.)

Patara’da bulunan diğer villalarımız için patara kiralik villa sayfamızı ziyaret edebilir, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanabilirsiniz.

© Copyright 2020 Villa Gezegeni Kiralık Villa | Tüm Hakları Saklıdır...
WhatsAppBizi Arayın!Giriş Yap
Yardım mı gerekli? Canlı görüşelim!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Saati :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış