14.12.2016
0
0

Kabak Koyu

Kabak Koyu, Fethiye'nin güneyinde Faralya Köyü'nün kızıl çam ormanlarının içinde saklı bir cennet köşesidir. Kabak Koyu denize doğru meyilli bir yamaçta bulunmaktadır. Kızılçamlar ve eşsiz renkteki mavinin buluştuğu koy, birinci derece sit alanı olarak koruma altına alınmıştır.

Kabak Koyu 1987 yılında Ölüdeniz ve Kelebekler Vadileri keşfedildikten sonra keşiflerin arttırılması ile keşfedilmiştir. Doğa ile baş başa tatil geçirmek isteyenlerin ilk tercihleri arasında olan Kabak Koyu; şehir yaşamından, kalabalıktan, ses ve stresten uzakta olmak isteyenlerin tatilcilerin bir numaralı adresleri arasında yer almaktadır.

Kabak Koyu derin bir vadinin içinde yer almaktadır. Üç taraftan sık ormanlarla çevrili olan koy, yaklaşık 200 metre genişliğinde eşsiz bir plajla tamamlanmaktadır. 800 metreyi bulan yüksek yamaçları ile ender rastlanan jeolojik bir yapıya sahiptir. Ayrıca koyun içerisinde Aladere'nin oluşturduğu şelale ve göletler mevcuttur. Bu şelaleler ve göletler adeta koyun bütünlüğünü tamamlayarak koyu eşsiz bir hale getirmektedir.

Kabak Koyu Plajı

Ege ile Akdeniz’in coğrafik ve kültürel özellikleriyle harmanlanan denizin sahile yakın yerleri dalış yapmaya elverişlidir. Fakat denizin belli kısımları bir anda derinleştiği için çocuklu aileler için tehlikeli olabilmektedir. Temiz berrak suyu genellikle dalgalı ve serindir. Yaklaşık 200 metre uzunluğunda kumsala sahip olan koy, sit alanı olduğu için herhangi bir tesis bulunmuyor. Çakıl ve sarı kumları olan sahil, deniz ile uyumu ile eşsiz manzaralar oluşturmaktadır.

Kabak Koyu, yürümenin erdemini tarihi bir yolda, yüzmenin keyfini turkuaz sularda, dinlenmenin huzurunu yıldızların altında yaşayabileceğiniz Dünya’nın en iyi beş koyundan biridir.

Kabak Koyu'nda Neler Yapılabilir?

Eşsiz güzellikte olan Kabak Koyu'nda Aladere'nin oluşturduğu şelaleleri görebilirsiniz. Şelaleye vardığınızda şelalenin oluşturduğu ilginç kayalıkları ve şelale yakınlarında bulunan kelebek türlerini görebilirsiniz. Aynı zamanda orman içerisinde yer alan ufak göletlere gidebilirsiniz. Dilerseniz de şehir hayatından uzaklaşarak tarihi Likya Yolu'nda has sandal ağacı, kızıl çamlar, ardıç ağaçları altında muhteşem bir doğa yürüyüşü yaparak temiz hava alabilirsiniz.

Kabak Koyu'na Nasıl Gidilir?

Kabak Koyu'na ulaşmak için ilk olarak Fethiye merkezden kalkan otobüslere binip Faralya Köyü'ne ulaşmanız gerekmektedir. Köye vardıktan sonra ufak bir yürüyüş ile Kabak Koyu'na ulaşabilirsiniz. Özel aracınız ile gitmek isterseniz de Fethiye Ölüdeniz istikametinden dik virajlı yolu takip ederek Faralya köyüne ulaşabilirsiniz. Ardından yol üzerinde bulunan tabelaları takip ederek Kabak Koyu'na ulaşabilirsiniz.

© Copyright 2020 Villa Gezegeni Kiralık Villa | Tüm Hakları Saklıdır...
WhatsAppBizi Arayın!Giriş Yap
Yardım mı gerekli? Canlı görüşelim!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Saati :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış