14.12.2016
0
0

Fırnaz Koyu

Türkiye’nin güney sahil kesimlerinde yer alan Fırnaz Koyu Antalya’nın Kaş ilçesine bağlıdır. Mavi yolculuğun en güzel mekanlarından biri olup, Yeşilköy beldesi yakınlarında yer almaktadır. Koruma kapsamında olan koy tesisleşmeye izin verilmeyen bir bölgededir. Fırnaz Koyu, Muar Kürü ya da Muğar Kürü olarak da bilinmektedir. Koy içerisindeki berrak denizi ve sahili ile popülerliğini arttırmaktadır. Popülerliğini arttıran koy, her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Fırnaz Koyu’nda gençleştirdiğine inanılan çamurda, çamur banyosu yapabilirsiniz ve gözlerden uzak yemyeşil alanda benzersiz bir tatil keyfini çıkarabilirsiniz. Koy, sarp yamaçlarda ağaçlar ile çevrilidir. Ayrıca koy yeraltı zenginliği ile popüler olan bir dalış merkezidir. Berrak su içerisindeki yapılan dalışlarda balıkları ve güzellikleri görebilirsiniz.

Fırnaz Koyu’nda Neler Yapılabilir?

Doğallığından hiçbir şey kaybetmemiş olan Fırnaz Koyu içerisinde pek çok aktivite yapılabilmektedir. Yerli ve yabancı yatların mutlak ziyaret noktalarından biri olan koyda insanı gençleştirdiğine inanılan çamur ile çamur banyosu yapılabilmektedir. Koy’un yıl boyunca hiç değişmeyen turkuaz renkli berrak suyunda dilediğiniz gibi yüzebilirsiniz. Sarp yamaçlarla çevrili olan koy, aynı zamanda Likya Yolu üzerinde yer almaktadır. Bu sayede Likya yolunda yürüyüşe çıkabilirsiniz ve Fırnaz Koyu’nda bulunan tarihi eserleri ziyaret edebilirsiniz. Bölgede eski çağlara ait yaşantının izlerini taşıyan eserlerden en önemlisi Delik Kemer olarak bilinen su kemeridir. Bu kemer, Likya döneminin en önemli kenti olan Patara’nın su sorununu çözmek amacıyla yapılmıştır. Olumsuz arazi koşullarına rağmen suyun tepeleri aşmasını sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Dönemine göre oldukça yaratıcı bir mühendislik tekniği kullanılarak yapılan kemer, her yıl çok sayıda turisti kendine çekmektedir.

Fırnaz Koyu Kiralık Villa

Villagezeni’nde yer alan Villa Fırnaz, Fırnaz Koyu’nda yer alan muhteşem doğa, deniz ve Kalkan manzarasına sahiptir. Villamız 2 yatak odası ve 4 kişilik kapasitesi ile hem balayı çiftlerine hem de muhafazakar ailelere villa tatili imkanı sunmaktadır. Ek olarak ebeveyn odasında bulunan jakuzi sayesinde keyifli anlar geçirebilirsiniz.

Siz de tatilinizi villada geçirmek ve eşsiz manzaranın tadını çıkartmak isterseniz Villa Fırnaz sizleri beklemektedir. Tüm ihtiyaçlarınız düşünülerek dizayn edilen villamız, sizin ve sevdiklerinizin keyifli bir tatil geçirmesine olanak sağlamaktadır. Bu tatilinizin farklı olması adına bize ulaşabilir, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanabilirsiniz.

Fırnaz Koyu’na Ulaşım

Kara yoluyla ulaşım için Kaş-Kalkan istikametinde Kalkan’ı 4 km geçtikten sonra Yeşilköy belde merkezine varmadan önceki yol ayrımı kullanılmaktadır. Fakat bölgenin koruma alanı kapsamında olması dolayısıyla kara yolu ulaşımı için ayrılan yol asfalt değildir. Bu nedenle biraz meşakkatli bir yolculuktan sonra eşsiz güzellikteki koya ulaşabilmektedir. Bu zorlu yolculuk yerine deniz yolunu da tercih edebilirsiniz. Kaş limanından kalkan tekne turları ile Fırnaz Koyu’na ulaşabilirsiniz.

© Copyright 2020 Villa Gezegeni Kiralık Villa | Tüm Hakları Saklıdır...
WhatsAppBizi Arayın!Giriş Yap
Yardım mı gerekli? Canlı görüşelim!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Saati :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış