1.11.2018
0
0

Kalkan Kaputaş Plajı

Kalkan – Kaş karayolu üzerinde bulunan Kaputaş Plajı, her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Bu yazımızda Kalkan’ın en çok tercih edilen Kaputaş Plajı’ndan bahsedeceğiz. Kaputaş Plajı, masmavi denizi ve altın rengi kumsalı ile Antalya’nın en çok tercih edilen plajları arasında yer almaktadır. Plaja ulaşmanız için 187 basamak inmeniz inmeniz gerekmektedir. Bu uzun inişin ardından siz de kendinizi turkuaz renkli serin sulara bırakabilirsiniz.

Kaputaş Plajı’nın Denizi ve Kumu

Kaputaş’ın suyu turkuaz mavidir. Bu yüzden fotoğraflarda şahane bir görüntü ortaya çıkar. Mavinin her tonunu görmeniz mümkün. Özellikle sabah saatlerinde çok uzun mesafelere kadar suyun dibinde yüzen balıkları rahatça görebilirsiniz. Bazı yerleri taşlık bazı yerleri kumdur. Fakat plaj genellikle kum ile kaplıdır.

Kaputaş Plajı’nda Yeme İçme Nasıl?

Plajda belediyenin kendi ait kafesi bulunmaktadır. Kafenin fiyatları çok yüksek değil, gayet makul fiyatları olduğunu söyleyebiliriz. Plajın konumu sebebiyle yakınlarda yemek yiyebileceğiniz fazla yer bulunmuyor. İşin içine sıcak hava da girdiğinde başka bir yerden alışveriş yapmak pek mümkün olmamaktadır. Bu sebeple kafe yüksek talep görmektedir. Kafede gözleme, hamburger, patates kızartması, dondurma, alkollü ve alkolsüz içeceklerden dilediğinizi tercih edebilirsiniz.

Kaputaş Plajı Giriş Ücreti

Kaputaş Plajı’na giriş için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. Bu eşsiz plaja tamamen ücretsiz olarak giriş sağlayabilirsiniz. Fakat rahat bir gün geçirmek şezlong ve şemsiye kiralamanızı önermekteyiz. Şezlong ve şemsiye ücreti 2021 yılında 60 TL olarak belirlenmişti. Burada önemli husus ise sezonda çok kalabalık olduğundan şezlong ve şemsiye kalmayabiliyor. Bu nedenle erken saatlerde gitmenizde fayda var diyebiliriz. Plajda yer alan otopark, duş ve tuvaletlerin kullanımı da yine ücretsiz olarak sunulmaktadır.

Kaputaş Plajı Çocuklar için Uygun Mu?

Plaj çocuklar ve bebekler için uygun diyebiliriz. Ancak deniz bir anda derinleşebilmekte bu da tehlike yaratabilmektedir. Denizin çoğu zaman dalgalı olduğunu da göz önünde bulundurduğunuzda çocuğunuz ve bebeğiniz için ekstra dikkat etmeniz gerekmektedir. Gündüz oluşan yüksek sıcaklık yetişkinleri bile kötü etkilerken bebek ve çocukların plaja getirilmemesi daha uygun olacaktır.

Kaputaş Plajı’na Ulaşım

Plaj, Kaş’a 20 kilometre, Kalkan’a ise 7 kilometre uzaklıktadır. Eğer havayolu ile gelmeyi planlıyorsanız Dalaman’a inmeniz daha uygun olacaktır. Plaj, Kalkan Kaş arası kara yolunda sağ tarafınızda kalacaktır. Plaja inmek için hemen yol kenarından başlayan merdivenleri takip etmeniz gerekmektedir. Size tavsiyemiz yanınızda fazla ve ağır eşya almamanız yönünde olacaktır çünkü gün sonunda yine aynı basamakları çıkmanız gerekecektir.

Plaja, genelde Mayıs ayının başında ziyaretçiler gelmeye başlar ve Ekim ayı sonuna kadar plaja yoğun ilgi olmaktadır. Plaja dilerseniz tekne turları ile de ulaşabilirsiniz. Plajın otoparkı ücretsiz ancak park konusunda biraz zorluk yaşayabilirsiniz. Çünkü yoğun ilgi dolayısıyla otopark genellikle dolu olmaktadır. Bu sebeple plaja erken saatlerde gelmenizi önermekteyiz. Kaputaş’a dilerseniz Kalkan’dan kalkan otobüsler ile de ulaşım sağlayabilirsiniz.

© Copyright 2020 Villa Gezegeni Kiralık Villa | Tüm Hakları Saklıdır...
WhatsAppBizi Arayın!Giriş Yap
Yardım mı gerekli? Canlı görüşelim!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Saati :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış