14.12.2016
0
0

YEDİ BURUNLAR

Yedi Burunlar Ölüdeniz ile Patara arasındadır. Sahil şeridinden kalan saklı hazineleri çoğu kişi fark etmez. Bu nedenle az sayıda insanın bildiği bir tabiat harikasıdır. Akdeniz’in mavisi ile yemyeşil ormanların birleştiği adeta bir cennet köşesi diyebiliriz. Ayrıca Akdeniz’in yemyeşil ormanları ve lacivert denizinin manzarasını en iyi seyredebileceğiniz noktalardan birisidir. Denizin içinde adeta kıvrım gibi dolanan burunlar antik kentlerle dolu bir coğrafyaya sahiptir.

Eski zamanlarda Hiera Akra (Kutsal Burun) adıyla bilinen Yedi Burunlar, güneye doğru sırası ile Yediburun Başı, Kötü, Sancak İnkaklık, Yassı, Kılıç ve Zeytin burunlarından oluşmaktadır. Karaya doğru ise aniden yükselerek tepelere ve dağlara dönüşen burunlar arasında minik bakir koylar bulunmaktadır.

Yedi Burunlar

Yedi burunların her biri diğerinden ayrı bir renk cümbüşü verir. Bu eşsiz güzellik Yediburun tepesinin her noktasından görülebilmektedir. Fakat bu bölgede ansızın oluşan fırtınalar gemicilere zor anlar yaşatır. Bu nedenle buradan geçmekte olan gemicilerin açıktan seyretmeleri gerekmektedir. Karadan ancak yürüyerek, denizden ise sadece teknelerle ulaşılabilen Yedi burunların en güzel kumsalı, ismini incir ağaçlarından almış olan Balartlı Karaburun ile Yediburun başı arasındaki Balartlı ve Sancak Koylarıdır.

Doğa ile tarihin iç içe olduğu bölge antik yerleşmelerle de dikkat çekmektedir. Özellikle Dodurga Köyü’ndeki Likya yerleşmesi olan Sidyma, Sancak Limanı’ndaki Kalabantia vardır. Ayrıca Gavurağılı’ndaki on bir burçlu Pydnai zengin kalıntılar bulunmaktadır. El dokuması halı ve kilimleri ile ünlü Yediburunlar Mahallesi’nin ucunda bulunan deniz feneri de görülmeye değer. Sandak dağının eteklerindeki Zeytin Burnu’yla son bulur Yediburunlar. 18 kilometrelik muhteşem Patara Plajı’nda ki Özlem Çayı ile ayrılmaktadır. Bu tarihi Likya yolu üzerinde ve denizden 600 metre yüksekliktedir.

Yedi Burunlarda Neler Yapılabilir?

Yedi burunlar eşsiz manzarası ile tatilcilerin dikkatini çekse de içerisinde ki bir çok aktiviteye imkan sağlamaktadır. Tırmanış, doğa yürüyüşü, Likya güzergahı, antik yapılar, kentler, limanlar ve kaya tırmanışları yaparak tatilinizi geçirebilirsiniz.

Yedi Burunlar Ulaşım

Eşsiz güzellikte olan yedi burunlara ulaşım için Doburga Sidyma antik kentinden kalkan otobüslere binebilir ayrıca kendi aracınız ile Yediburunlar tabelalarını takip ederek Yediburunlar’a ulaşabilirsiniz.

© Copyright 2020 Villa Gezegeni Kiralık Villa | Tüm Hakları Saklıdır...
WhatsAppBizi Arayın!Giriş Yap
Yardım mı gerekli? Canlı görüşelim!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Saati :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış