14.12.2016
0
0

ST.NİCHOLAS (NOEL BABA) KİLİSESİ

St. Nicholas Kilisesi Demre’de bulunan, “Noel Baba” olduğuna inanılan Aziz Nicholas’ın ölümü ile yapılan kilisedir. Aziz Nicholas ölümünden sonra bir süre burada St. Nicholas Kilisesi içerisinde yattıktan sonra kemiklerinin İtalyan denizcilerce Bari’ye kaçırılmıştır.

St. Nicholas kilisesi, Antalya’ya bağlı Kaş ile Finike arasındaki Demre ilçesinde bulunmaktadır.

St. Nicholas Kimdir?

Antik dönemde Likya kenti olan Patara’da 15 Mart 270 yılında doğmuştur. Dindar bir Hristiyan şekilde yetişmiştir. Bundan dolayı İsa’nın “sahip olduğun şeyi sat ve parayı yoksullara ver” sözlerine itaat eden Nicholas, tüm mirasını satarak muhtaçlara ve hastalara yardım etmiştir. Hayatını dindar bir şekilde yaşayan Nicholas böylelikle genç bir yaşta iken Myra piskoposu oldu. Piskopos Nicholas ülkede cömertliği, çocuklara, denizcilere ve gemilere olan ilgisi ile tanınmaktadır.

Roma İmparatoru Diocletianus’un Hristiyanlara yaptığı zulümden dolayı çok acı çekmiş ve bu nedenle sürgüne gönderilip hapsedilmiştir. Serbest bırakıldıktan sonra M.S. 325’te İznik Konsili’ne katılmıştır. 6 Aralık M.S. 343 yılında Myra’da öldü. Nicholas mana adı verilen eşsiz bir kalıntının oluştuğu katedral kilisesine gömülmüştür.

St. Nicholas Kilisesi

St. Nicholas Kilisesi

Yardıma muhtaç kişileri, denizcileri ve çocukları koruyan Nicholas M.S. 343 yılında ölmüştür. Yaşadığı dönemde onu çok seven Myra halkı, Nicholas adına bir kilise inşa etmiştir. Nicholas’ı kilisenin içerisinde bulunan üstelik akanthus yaprakları ile süslü lahite gömerler. Ayrıca Nicholas’ın lahitin de denizcilerin de azizi olmasından dolayı lahitin üzerinde balık pulu desenleri bulunmaktadır.

Ancak Haçlı Seferleri sırasında 1087 yılından Bari’den Myra’ya gelen tüccarlar Nicholas’ın kemiklerini çalmış ve Bari’ye götürmüş, Bari’de hazırladıkları bazilikaya gömmüşlerdir. St. Nicholas’a ait olduğu düşünülen bazı kemikler aynı zamanda Antalya Müzesi içerisinde sergilenmektedir.

Zaman içerisinde sel ve depremlerden ve istilalardan hasar alan St. Nicholas kilisesi 1042 yılında ilk olarak İmparator IX. Konstantin ile karısı Zeo tarafından onarılmıştır. Daha sonra doğal afetler ve istilalardan dolayı yine hasar gören kiliseyi 1862 yılında Rus Çarı I. Nikolay tarafından onarılmıştır.

St. Nicholas Kilisesi

St. Nicholas Kilisesine Giriş Ücretli mi?

St. Nicholas kilisesine giriş için müze kart gereklidir. Ayrıca kiliseye giriş ücreti 70 TL olarak belirlenmiştir.

St. Nicholas Kilisesi Ziyaret Saatleri

Aziz Nicholas kilisesi dini bayramların birinci günü öğlene kadar kapalıdır. Diğer günlerde ise belli saatlerde ziyaret edilebilmektedir.

Yaz Dönemi Ziyaret Saatleri

Yaz dönemi 1 Nisan – 1 Ekim tarihleri arasını kapsamaktadır.

Açılış 08.00 – Kapanış 20.00

Kış Dönemi Ziyaret Saatleri

Kış dönemi 1 Ekim – 1 Nisan tarihleri arasını kapsamaktadır.

Açılış 08.30 – Kapanış 17.30

St. Nicholas Kilisesi’ne Ulaşım

Antalya’nın Demre ilçesinin Gökyazı Mahallesi’nde Müze Caddesi üzerinde bulunan kiliseye Antalya şehir merkezinden kalkan dolmuş ve otobüsler ile ulaşmak mümkündür.

© Copyright 2020 Villa Gezegeni Kiralık Villa | Tüm Hakları Saklıdır...
WhatsAppBizi Arayın!Giriş Yap
Yardım mı gerekli? Canlı görüşelim!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Saati :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış