14.12.2016
0
0

MEİS ADASI

Meis Adası, Doğu Akdeniz’de Yunanistan’a bağlı Oniki Ada ilinde bir adadır. Türkiye’nin Kaş kıyısından sadece 2 kilometre uzaklıktadır. Adanın yüzölçümü yaklaşık 7,3 kilometrekaredir. Adanın kayalıklı yapısından dolayı yalnızca Kaş’a bakan Kuzey bölgesinde yerleşim bulunmaktadır. Ada, zaman içerisinde birçok topluluğun egemenliğine girmiştir. Bunlar sırasıyla, St. Jean Şövalyeleri, Mısır, Napoli ve 1512’de Osmanlı egemenliğine girmiştir. Osmanlılar, Meis Adası’nı kısa aralıklar dışında 1915’e kadar ellerinde tutmuşlardır. Ayrıca ada yönetimi 400 yıl boyunca İstanbul tarafından yönetilmiştir. Dünya Savaşı sırasında Fransızların eline geçen Meis Adası, Lozan Antlaşması ile İtalya’ya verilmiştir. İkinci Dünya Savaşı sonrasında ise Oniki Ada’yla birlikte Yunanistan’a bağlanmıştır.

Meis Adası tarihinde Akdeniz deniz ticareti için önemli bir konumda bulunmaktaydı. Adanın korunaklı ve derin yapıda olan limanı ticaret gemileri için oldukça kullanışlıdır. Zamanında Mısır’dan Anadolu’ya odun kömürü için gelen ticaret gemileri bu adaya yanaşmaktaydı. Ticaret malzemeleri Kaş’tan adaya getirilir, adada yüklenen mallar tekrar Mısır’a götürülmüştür.

Adanın nüfusu 2000 yılındaki sayıma göre 406 kişidir. Ancak bu rakam yazın turistlerinde gelmesiyle 1000’e çıkabilmektedir. Gelen turistelerin büyük bir çoğunluğu Kaş’tan gelmektedir. Adada cep telefonlarınızı operatör değiştirmenize gerek kalmadan kullanabilmektesiniz. Adada bulunan restoran ve kafelerde türk lirası ile ödeme de yapılabilmektedir. Böylelikle adada keyifli vakit geçirirken hem telefonunuzu kullanabiliyor hem de türk lirası ile ödeme yapabiliyorsunuz. Adanın kalıcı nüfusu olan 406 kişi, adanın en büyük yerleşim yeri olan Meis köyünde bulunmaktadır.

Meis Adasında Neler Yapılabilir?

Meis Adası küçük bir yapıda olsa da ada içerisinde pek çok gezilebilecek yerler mevcuttur. Ada içerisindeki Yunan mimarisi ve rengarenk evleri ile çok ilgi çekici bir yapıdadır. Ada içerisinde Mavi Mağara, St. George ve St. John kalelerini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca ada içerisindeki lokantalarda Yunan lezzetlerini de tadabilirsiniz.

Mavi Mağara

Limanlardan kalkan teknelerle Mavi Mağara’yı ziyaret edip unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Mağaranın tek ve dar yapıda olan girişinden tekne ile geçerek adeta farklı bir ortama giriyormuş gibi hissedebilirsiniz. Güneş ışınlarının berrak denizin içinden yansıyarak mavi ışıklar oluşturduğu mağara içinde dilerseniz dalış da yapabilirsiniz.

St. George

Meis Adası’nın en ünlü mekanlarından biridir. Adadaki en güzel doğa manzarası ile bilinmektedir. Mavi Mağarayı ziyaret ettikten sonra buraya uğrayıp adanın eşsiz lezzetlerinin tadına bakabilirsiniz. St. George’da aileniz ile gün batımını seyredebilirsiniz.

Meis Sokakları

Sokakları ve rengarenk evleri ile meşhur olan sokaklarda fotoğraflar çekilebilirsiniz. Tarihi yolları ve birbirinden güzel evleriyle göze hitap eden bir yapıda bulunmaktadır. Şehir içerisindeki sokakları gezmek için ideal noktalardan birisidir.

St. John Kalesi

Meis Adası ender tarihi yapılardan birisidir. 14. yüzyılda inşa edilen St. John kalesi İtalyanlar tarafından inşa edilmiştir. Oldukça geniş bir sahil kesimine sahip olan kalenin tepesine çıktığınızda adayı kuşbaşı olarak görebilirsiniz.

Meis Adasına Ulaşım

Meis adası Yunanistan sınırlarına ait olduğu için adaya ulaşım yaparken pasaport ve ayrıca Schengen vizesi gerekmektedir. Eğer hali hazırda vizeniz varsa schengen vizesine gerek olmadan adaya ulaşım sağlayabilirsiniz. Eğer vizeniz yoksa kapı vizesi ile de adayı ziyaret edebilirsiniz. Kapı vizesi için 2 adet fotoğraf ve pasaport fotokopisi yeterli olmaktadır.

Meis Adası’na haftanın 7 günü saat 10:00’da düzenlenen Kaş-Meis tekne seferleri ile ulaşabilirsiniz. Yaz akşamları adaya 18:00 gidiş yapıp gün batımı eşliğinde adada bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Adadan son dönüş olan 23:00 seferi ile tekrar Kaş’a dönebilirsiniz. Böylelikle tatilinize farklı bir hava katabilirsiniz.

© Copyright 2020 Villa Gezegeni Kiralık Villa | Tüm Hakları Saklıdır...
WhatsAppBizi Arayın!Giriş Yap
Yardım mı gerekli? Canlı görüşelim!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Saati :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış