14.12.2016
0
0

KELEBEKLER VADİSİ

Kelebekler Vadisi, Muğla’nın Fethiye ilçesinde Ölüdeniz belde sınırları içerisinde bulunan vadidir. Sahip olduğu endemik türler nedeniyle dünya mirası olarak korunmaya alınmış yüz dağdan biri olan Babadağ’ın eteklerinde bulunmaktadır. Kelebekler Vadisi, 8 Şubat 1995’de 1. derece doğal sit alanı ilan edilmiş ve her türlü yapılaşmaya kapatılmıştır. 350 metreye ulaşan sarp kayalık duvarlarla çevrili olan Vadi, ismini barındırdığı 80’den fazla kelebek türünden ve özellikle kaplan kelebeğinden almıştır. Kaynağı Faralya Mahallesi’nde bulunan ve 50 metre yükseklikten dökülen şelale, Vadi’nin ortasından geçen bir dere ile Akdeniz’e ulaşır.

Kelebekler Vadisi’nin özgün coğrafi yapısı, bitey ve direyi bilim çevrelerinin, özellikle botanikçilerin ve entomologların inceleme ve laboratuvar çalışmalarına konu olmakta; ulusal ve uluslararası çevre örgütlerinin ve ekolojik oluşumların dikkatini çekmektedir.

Kelebekler Vadisi’nde doğal yaşamı korumak ve bunun için gereken önlemleri alarak projeleri hayata geçirmek amacıyla bir tesis meydana getirilmiştir. Ziyaretçilere çadır ve ağaç evlerde konaklama imkânları sunan işletme, günlük 500 konuk kapasitesine sahiptir. Ayrıca Kelebekler Vadisi’nin 100 dönümlük arazide ekolojik tarım yapmanın yanı sıra; arıtma, deniz temizliği ve temiz enerji hususlarında projeler gerçekleştirmektedir.

Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi’nde Neler Yapılabilir?

Kelebek vadisinde doğa ile iç içe eşsiz güzelliklerin yanında yapabileceğiniz birkaç aktivite bulunmaktadır. Özellikle vadi içinde kelebek turu, koy gezmeleri, dalış ve doğa gezisine katılabilirsiniz.

Kelebek Turu

80’den fazla kelebek türüne ve kaplan kelebek türlerine ev sahipliği yapan vadide turlara katılıp kelebekleri keşfedebilirsiniz. Kelebekler nemli, kuytu ve sakin ortamlardan hoşlanırlar. Adanın derinliklerine inerken bir yandan vadiyi keşfedip bir yandan da kelebekleri izleyebilirsiniz.

Koy Turu

Vadinin etrafında 7 adet koy bulunmaktadır. Bunlar Şövalye Adası, Samanlık, Hilliside, Akvaryum, Dalyan, Kızıl Ada, Çalış Plajı’dır. Tatiliniz içerisinde bu koylarda oluşan turlara katılıp farklı sularda yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Doğa Gezisi

Kelebekler Vadisi eşsiz güzellikleri içinde doğa yürüyüşü ve tırmanışlar yapabilirsiniz. Vadi içerisinde 900 metrelik bir patikayı takip ederek doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Yolun sonuna vardığınızda ise tırmanış ekipleri ile 100 metrelik yamaç tırmanışları yapabilirsiniz.

Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi Despina Efsanesi

Kelebek Vadisinin hikayesi Türkiye-Yunanistan arasındaki mübadele antlaşmasına dayanmaktadır. Antlaşma sırasında unutulan ve vadide yaşamını devam ettiren Rum kadın 1987 yılında vadiye açılan ilk turizm işletmesinde fark edilmiştir. Faralya yaşlılarıyla görüşmelerde böyle bir kadının kaldığını ve kanyonu tırmanıp vadiye ürün getirip götürdüğü söylenmiştir. Günün birinde bu yaşlı kadının aniden ortadan kaybolduğu ve hatta cansız bedenine bile rastlanmadığı söylenmiştir. Günümüzde hala Despina’nın ruhunun kelebekler vadisinde dolaştığı, ara sıra geceleri ortaya çıktığını iddia edenler olmuştur. Despina’nın bir efsane mi olduğu bilinmemektedir ama hala o vadide kulaktan kulağa yayılmaktadır.

Kelebekler Vadisi’ne Ulaşım

Kelebekler Vadisi’ne ulaşım Ölüdeniz’den kalkan teknelerle sağlanmaktadır. Faralya (Uzun yurt) Mahallesi’nden bir patika Vadi’ye ulaşır; ancak ipli tırmanış rotaları ve değişken yüzeyi nedeniyle bir rehber eşliğinde yapılmasını tavsiye etmekteyiz.

Kelebekler Vadisi’ne Giriş Ücreti

Kelebekler Vadisi’ne giriş ücreti 2021 yılı için 8 TL olarak belirlenmiştir. Siz de 8 TL karşılığında eşsiz manzara eşliğinde günbatımını izleyebilirsiniz.

© Copyright 2020 Villa Gezegeni Kiralık Villa | Tüm Hakları Saklıdır...
WhatsAppBizi Arayın!Giriş Yap
Yardım mı gerekli? Canlı görüşelim!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Saati :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış