14.12.2016
0
0

GÖMBE YAYLASI

Gömbe Yaylası Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı yazlık bir belde olup, Antalya’da en ekonomik tatil seçeneklerinden biridir. Üstelik içinde yaşayan insanların Yörük geleneklerini sürdürmeleri, sıcakkanlılığı ve misafirperverliğiyle ün salmıştır. Akdeniz’i kavurucu sıcağından uzaklaşıp ekonomik tatil yapmak isteyenlerin ilk durağı olan yayla, Kaş-Kalkan-Elmalı üçgeninde kalan Yumru Dağı’nın zirvesinde konumlanmıştır. Yaklaşık 1980 rakım yükseklikte yer alır. Kaş merkeze 70 kilometre, Elmalı merkezine 30 kilometre uzaklıktadır.

Gömbe Yaylası

Gömbe Yaylası Uçarsu ve Etkinlikler

Gömbe Beldesi’nin herhangi bir yerinden baktığınızda 3000 metre yüksekliğe sahip Akdağ’ı görebilirsiniz. Aynı zamanda dağın eriyen kar suları Antalya için önemli bir su kaynağıdır. Akdağ’ın tepesinden 60 metre aşağı düşen şelaleye ise yöre halkı tarafından Uçarsu denmektedir. Akdağ’ın zirvesinde bulunan Yeşil Göl, 1850 metre yükseklikte buz gibi suyu olan krater gölü olup, görülmeye değer yerlerdendir. Bölgede her yıl 5-7 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Uçarsu Şenlikleri her sene yüzlerce turisti yöreye çekmektedir. Bu şenliklere gelenler öncelikle kurban kesip, sema ve folklor gösterileri düzenlemektedir. Ardından Tekke Köyü’ndeki Abdal Musa Müzesi’ni ziyaret edilebilmektedir. Yürüyüş meraklıları, Yeşilgöl’e gidiyor, böylece Uçarsu’yu daha yakından görebiliyorlar. Doğal ortamda hizmet veren restoranlar ve konaklama yerleri ihtiyaçlarınız karşılamak için sizi bekliyor.

Gömbe Yaylası Tarihi

Hristiyanlığın ilk dönemlerinde yüksek konumu sayesinde güvenli alan olarak kullanılan yayla, piskoposluk merkezi olarak dinin yayılmasında büyük bir rol üstlenmiştir. Üstelik halen daha yayla içerisinde kilise parçaları ve tarihi kalıntılara rastlamak mümkündür. Osmanlı İmparatorluğu zamanında hayvan pazarı olarak kullanılan yayla aynı zamanda Osmanlıda ilk yağlı güreşlerin yapıldığı yer olarak da bilinmektedir.

Gömbe Yaylası Nerede?

Gömbe yaylası, Kaş’ın bir mahallesidir. Kaş ilçesinin 70 kilometre uzağında bulunan yayla Kalkana 35 kilometre uzaklıktadır. Yumrulu dağının zirvesinde bulunan Gömbe yaylası aynı zamanda Kaş-Elmalı- kalkan üçgeninin ortasında yer alır.

Gömbe Yaylası’na Nasıl Gidilir?

Elmalı merkezden Gömbe yaylasına belirli saatlerde otobüs kalkmaktadır. Şahsi aracınız ile gitmek isterseniz Antalya-Elmalı yolunu kullanarak elmalı sanayi sitesini geçtikten sonra tabelaları takip etmeniz yeterli olacaktır. Gömbe tabelasını gördükten sonra sağa dönüp hiçbir yere sapmadan devam ederek gömbe yaylasına ulaşmış olacaksınız.

© Copyright 2020 Villa Gezegeni Kiralık Villa | Tüm Hakları Saklıdır...
WhatsAppBizi Arayın!Giriş Yap
Yardım mı gerekli? Canlı görüşelim!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Saati :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış