2.11.2018
0
0

Saklıkent Kanyonu'nda bir gün

Saklıkent’e safari turlarıyla gitmeniz mümkün olduğu gibi kendi aracınızla da gidebilirsiniz. Ben sayısız kere gitmiş olabilirim. Her gittiğimde sanki ilk kez gitmişcesine  bol bol fotoğraf çekilirim. Saklıkent özellikle yaz aylarında bizi biraz olsun serinleten harika bir yer. Kalkan’dan aracınız ile 40 km kadar yol gitmeniz gerekir.

Fakat emin olun tüm bu yola değer. Yol boyu Gözlemecileri bol bol görüceksiniz fakat bana kalırsa sabredin ve kendinizi Saklıkent’e saklayın. Orda ayaklarınız buz gibi suyun içindeyken karnınızı doyurabilirsiniz. Öncelikle ücretsiz otoparklardan birine aracınızı park edip Kanyona girmek için bilet sırasına girmeniz gerekiyor. Müzekart geçmiyor ve engelliere ücretsiz. Öğrencilere ise indirimi söz konusu.

Saklıkent Kanyon’da Çılgın Bir Gün

2017 de Yetişkin 10 TL, Öğrenci ise 7 TL idi. Size en büyük tavsiyem lastik ayakkabı kiralamanızdır. İçeri girdiğinizde 5 TL karşılığında ayakkabı kiralayabiliyorsunuz fakat sezon yoğun olduğunda ayağınıza göre ayakkabı bulmak biraz zor olabiliyor. Satın almak isterseniz de Kanyon dışında dükkanlarda 15 TL gibi bir rakam karşılığında satılıyor. Kesinlikle bu lastik ayakkabı konusu oldukça önemli, edinmeyi ihmal etmeyin.

Bileti aldıktan sonra köprü üzerinde biraz yol gidiyorsunuz. Saklıkent’in yazın turist akınına uğradığını söylesek yalan olmaz.O köprü biraz yoğun oluyor ,manzarayı izlerken kanyona doğru yürüyorsunuz. Bu sırada aşağıdaki sudan bol bol serinlikte geliyor tabi :) Kanyona vardığınızda ayakkabı kiralayıp kaskınızı da taktıktan sonra artık karşıya geçmeye hazırsınız.

Fakat burada tavsiyem telefon ve elektronik eşyalarınıza dikkat etmeniz olucak. Çünkü taşlar kayabiliyor ve düşerseniz cihazlarınız da sizde zarar görebilirsiniz. İpe tutunarak Saklıkent’in soğuk sularına kendinizi bırakıyorsunuz ve insan seli içinde karşıya geçiyorsunuz. Dikkat edin akıntıya kendinizi kaptırmayın.

Su çok şiddetli akıntıya sahip olduğu için tutunarak geçmeniz çok önemli. Eğer yanınızda ufak çocuğunuz varsa daha dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Ayrıca Kanyonda ip yardımıyla karşıya geçtiğiniz sırada fotoğrafçılar bu anınızı ölümsüzleştirmek için sizin fotoğraflarınızı çekiyor. Bu fotoğrafları daha sonra 5 TL karşılığında alabilirsiniz. 14 KM kadar kanyonun içerisinde yürüyebilirsiniz.

Dağlar inanılmaz yüksek ve araları dardır.Turunuz bittiğinde kanyondan geriye döndüğünüzde ise bilet aldığınız yerin karşısında hemen kanyon kenarına kurulmuş restoranlar fiyat. Fiyatlar normalin çok az üstünde olabililr fakat o yorgunluğa ve soğuk suya kesinlikle değdiğini söyleyebilirim.

Ayaklarınız suda gözlemenizi yerken gözünüz bir yandan Rafting yapanlara takılabilir, kesinlikle deneyin. Unutamayacağınız bir deneyim olur. Buz gibi suyun üstünde yazın hayal edemeyeceğiniz kadar eğlenceli :)

Kalkan’da tatil yapan herkese mutlaka Saklıkent Turu öneriyoruz. Asla pişman olmazsınız :)

© Copyright 2020 Villa Gezegeni Kiralık Villa | Tüm Hakları Saklıdır...
WhatsAppBizi Arayın!Giriş Yap
Yardım mı gerekli? Canlı görüşelim!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
Tıklayın Sizi Arayalım
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin

REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Saati :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış